ua en ru

Міжнародна торгова палата: Операції з кредитування експорту внесуть до міжнародного реєстру

Міжнародна торгова палата (МТП) і Азіатський банк розвитку (АБР) створили реєстр операцій торгового фінансування, з метою демонстрації низького ризику операцій кредитування та надання гарантій для підтримки імпорту і експорту, повідомляє прес-служба МТП.
Спільний реєстр МТП і АБР на сьогоднішній день містить дані про більш ніж 5220 тис. торгових операцій, проведених по всьому світу дев'ятьма провідними міжнародними банками протягом останніх п'яти років.
Обробка бази даних торгових угод із загальним обсягом 2,5 трлн дол показали, що більшість операцій торгового фінансування мали короткостроковий характер, близько 115 днів. Банки, які брали участь у створенні бази, зареєстрували лише 1140 дефолтів за останні 5 років. Навіть протягом 2008 - 2009 рр.. - найбільшого економічного спаду з часів Великої Депресії - з 2,8 млн транзакцій банками було зареєстровано лише 445 дефолтів.
Представники МТП і АБР стверджують, що розглядають реєстр як довгостроковий проект, який буде постійно розширюватися, і зможе використовуватися регуляторами і банками для ефективної роботи в сфері торгового фінансування.
Міжнародна торгова палата (Париж) заснована в 1919 р. як засіб діалогу національних бізнес-співтовариств. Зараз палата об'єднує сотні тисяч асоціацій і підприємств із 140 країн світу, в 92 країнах діють національні комітети МТП.
В України МТП представлена з 1998 р. в особі Українського національного комітету, що об'єднує понад 200 великих і середніх підприємств.