ua en ru

Міжнародна слідча група вважає важливим нове відео з "Буком", що збив МН-17

Міжнародна слідча група вважає важливим нове відео з "Буком", що збив МН-17 Фото: у мережі з'явилося нове відео з "Буком"

На початку травня було опубліковане нове відео, на якому видно тягач "Вольво", що перевозить ракетну установку

Міжнародна спільна слідча група (JIT) визнала факт появи через майже два роки після катастрофи малайзійський Boeing на Донбасі раніше не опублікованих зображень установки "Бук", з якої 17 липня 2014 року ймовірно був збитий літак МН-17. Про це йдеться в заяві прокуратури Нідерландів.

Міжнародна слідча група підкреслила важливість такого матеріалу для розслідування трагедії.


"Закликаємо всіх, хто володіє зображеннями, які можуть бути цікаві, повідомити JIT або завантажити матеріали, за бажанням анонімно, на сайт www.jitmh17.com", - сказано в заяві.

Зазначимо, на початку травня 2016 року в мережі з'явилося відео, зроблене автомобільним відеореєстратором, на якому видно тягач "Вольво", що перевозить ракетну установку "Бук". Людина, яка опублікувала відео, стверджує, що воно було зроблене в Макіївці (передмістя Донецька) 17 липня 2014 року.

Нагадаємо, на початку травня 2016 року експерти проекту розслідувань Bellingcat опублікували новий звіт з подробицями про катастрофу малазійського Boeing (МН17).