ua en ru

Міжнародна академія богословських наук отримала в Україні статус наукової установи

15 жовтня у Києві, в першу річницю з дня утворення Міжнародної академії богословських наук, за дорученням її президента професора, архімандрита Віктора (Бедь), віце-президент академії доктор юридичних наук, професор Микола Стрельбицький взяв участь у роботі третього Міжнародного науково-технологічного форуму, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на УУБА.

Форум проводився Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України спільно з Національною академією наук України, Національною академією аграрних наук України, Національною академією медичних наук України, Комітетом із державних премій України в галузі науки і техніки.

Важливою подією форуму стало видання Державним агенством науки, інновацій та інформатизації спільно із Українським інститутом науково-технічної й економічної інформації "Довідника наукових установ України", до якого входять 734 наукові установи. Саме під цим порядковим номером, за хронологіїєю їх створення та державного визнання, до довідника включено Міжнародну академію богословських наук як наймолодшу наукову установу України, що була створена з благословення Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира.

Міжнародна академія богословських наук пройшла державну реєстрацію відповідно до вимог Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність", своїм головним завданням передбачає утвердження і розвиток богословської науки як самостійної науки в галузі гуманітарних наук, так і поглиблену взаємоінтеграцію богословської та світської наук.

Міжнародна академія богословських наук є першою класичною академічною науковою установою в сім'ї Вселенської Православної Церкви. Вона створена з ініціативи УПЦ і пройшла державну реєстрацію не як релігійна організація, а як наукова установа відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність". Академія відкрита до наукового співробітництва з усіма науковими й освітніми вищими навчальними закладами на міжрелігійному і світському рівні.

Почесним президентом Міжнародної академії богословських наук обрано митрополита Київського і всієї України Володимира.