ua en ru

На міжбанку спостерігається тимчасовий надлишковий попит на іноземну валюту, - НБУ

На міжбанку спостерігається тимчасовий надлишковий попит на іноземну валюту, - НБУ Фото: Національний банк України

НБУ сьогодні оголосив про проведення аукціону з продажу 80 млн доларів

На міжбанківському валютному ринку спостерігається тимчасовий надлишковий попит на іноземну валюту. Про це заявив директор департаменту відкритих ринків Національного банку України Сергій Пономаренко, повідомляє прес-служба НБУ у Facebook.

"Сьогодні, 27 грудня 2016 року, ​на міжбанківському валютному ринку спостерігається тимчасовий надлишковий попит на іноземну валюту, який сформувався під дією ситуативних факторів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пропозиція валюти наразі обмежена у зв'язку з Різдвяними вихідними у США та Європі. З іншого боку, за словами чиновника, на валютний ринок тисне попит на валюту з боку компаній-експортерів, які отримали бюджетне відшкодування ПДВ минулого та поточного тижня.

"У зв'язку з цим, щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні, Національний банк України сьогодні, 27 грудня, оголосив про проведення аукціону з продажу іноземної валюти. Обсяг аукціону - до 80 млн доларів", - повідомив він.

#commentary Коментар директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка щодо ситуації на валютному ринку: ...

Опубліковано Національний банк України 27 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що курс долара на міжбанку в 12:39 виріс до 26,72 гривень.