ua en ru

Мей заявила, що переговори щодо Brexit почнуться наступного тижня

Мей заявила, що переговори щодо Brexit почнуться наступного тижня Фото: Тереза Мей (twitter.com/theresa_may)

Раніше Меркель закликала Великобританію як можна швидше починати переговори щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, яка наразі перебуває з робочим візитом у Франції, заявила, що переговори щодо Brexit почнуться на наступному тижні. Про це повідомляє AFP.

"Мей заявила, що переговори щодо Brexit почнуться на наступному тижні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що для Великобританії в ЄС "двері завжди відкриті".

Зазначимо, міністр з питань виходу Великобританії з Європейського союзу Девід Девіс підтвердив наміри країни покинути загальний європейський ринок після Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Великобританію як можна швидше починати переговори щодо Brexit.

Ми готові до переговорів (щодо Brexit, - ред.). Ми хочемо провести їх швидко, відповідно до графіку...Ми чекали виборів у Великобританії, і через кілька днів ці переговори почнуться. Ми будемо захищати інтереси 27 держав-членів ЄС, а Великобританія буде захищати власні інтереси", - заявила Меркель.

Крім того, Меркель зазначила, що переговори щодо Brexit повинні початися "в найближчі дні". За словами Меркель, Євросоюз прагне залишитися "хорошим партнером для Великобританії".