ua en ru

Мей провела перестановки в уряді Великобританії

Мей провела перестановки в уряді Великобританії Фото: Тереза Мей зробила кадрові зміни в уряді (nato.int)

Британська прем'єр змінила трьох міністрів

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей провела перестановки в уряді після дострокових парламентських виборів у країні. Про це повідомляє The Telegraph.

Зокрема зазначено, що Мей змінила міністра юстиції країни. Ним став консерватор Девід Лідінгтон замість Елізабет Трас, яка була першою в історії жінкою лорд-канцлером у першому кабінеті Мей.

Як повідомляється, змінився і міністр праці та пенсій. На цю посаду прем'єр Великобританії призначила Девіда Гока, який раніше обіймав посаду головного секретаря казначейства.

Своєю чергою колишній міністр праці Деміан Грін став першим заступником прем'єр-міністра.

Як відзначає видання, здебільшого Мей зберегла міністрів з її першого кабінету. Свої посади не втратили міністр транспорту Кріс Грейлінг, міністр охорони здоров'я Джеремі Хант, міністр торгівлі Ліам Фокс та інші члени уряду.

Як відомо, 8 червня в Великобританії відбулися дострокові парламентські вибори. Мей ухвалила рішення розпустити парламент, щоб зміцнити парламентську більшість перед виходом країни з Європейського Союзу.

За підсумками виборів консервативна партія, яку очолює Мей, втратила абсолютну більшість, набравши 318 місць із 650. Лейбористи отримали 262 мандата, Шотландська національна партія - 35 місць.

Нагадаємо, після підсумків виборів радники прем'єра Великобританії Нік Тімоті і Фіона Хілл подали у відставку. Вони відповідали за підготовку передвиборної кампанії перед голосуванням.