ua en ru

Метро "Хрещатик" 20 лютого змінить режим роботи в зв'язку з вшануванням пам'яті Небесної сотні

Метро "Хрещатик" 20 лютого змінить режим роботи в зв'язку з вшануванням пам'яті Небесної сотні Фото: київське метро змінить режим роботи 20 лютого

Працювати не буде вестибюль станції на вулиці Інститутській

В Києві 20 лютого з 06:00 на вхід та вихід не буде працювати вестибюль станції метро "Хрещатик" до вулиці Інститутської, повідомляє прес-служба метрополітену в Facebook.

"Рішення прийнято з метою уникнення масового скупчення людей та забезпечення належного перевезення пасажирів у зв'язку з проведенням запланованих заходів у центрі столиці з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні", - йдеться в повідомленні.

Режим роботи станції «Хрещатик» тимчасово змінено***20 лютого з 06:00 на вхід та вихід не працюватиме вестибюль станці...

Опубликовано КП "Київський метрополітен" 19 февраля 2016 г.

Нагадаємо, що в суботу, через два роки після трагічних подій на Майдані 18-20 лютого, Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної сотні.

На 20 лютого заплановано велику кількість заходів, частина яких пройде на Майдані та в Українському домі.

Відразу після хвилини мовчання, в ході відкриття інтерактивно-виставкового простору спільними зусиллями буде створено 10-метрове художнє полотно. Також планується презентація меморіального комплексу Героїв Небесної сотні і мультимедійного проекту "Майдан: від незалежності до свободи".

Крім цього, планируюся покази фільмів та музичні концерти. Увечері над Майданом знову спалахнуть "Промені гідності"

До речі, в останні дні Генпрокуратура звітує про розслідування справ, пов'язаних з розгоном Майдану. Так, начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що на початку стрілянини на Майдані в лютому 2014 більше постраждалих було серед правоохоронців. На початку стрілянини це, за його словами, 5 год 30 хв 20 лютого 2014 року.

Раніше заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що перші жертви на Майдані загинули від куль російських снайперів.