ua en ru

"Метод Трампа" не вирішить проблему з Північною Кореєю, - МЗС Франції

"Метод Трампа" не вирішить проблему з Північною Кореєю, - МЗС Франції Фото: Дональд Трамп (president.gov.ua)

МЗС Франції заявив, що "ексцеси" Трампа та Кім Чен Ина можу привести до інциденту

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Франції заявляють, що "метод" президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа не вирішить проблему з Північною Кореєю (КНДР). Про це повідомляє Politico.

"Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан в середу заявив, що "метод Трампа, можливо, не найкращий" спосіб впоратись із загрозами, що йдуть з КНДР", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, ситуація дуже небезпечна, і якщо "ексцеси" Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина продовжаться, то може статися "інцидент".

Таким чином, Жан-Ів Ле Дріан приєднався до канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка розкритикувала ескалацію ворожої риторики між Вашингтоном і Пхеньяном.

Глава МЗС Франції також підкреслив небезпеку ядерного протистояння між КНДР і США, заявивши, що це "період такої напруженості, якої ми не знали з кінця холодної війни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Трампа, що якщо США використоають силу проти Північної Кореї, то це буде "руйнівним" для Пхеньяну.

У той же час Трамп зазначив, що військове втручання не є першим варіантом, який розглядає Вашингтон, щоб перешкодити КНДР вести свою ядерну і ракетну програму.