ua en ru

"Метінвест" запустив нову лінію з обробки листа в Італії

Група Метінвест ввела в експлуатацію нову лінію дробоструминної обробки та ґрунтування на перекатному заводі Trametal (Сан-Джорджо-ді-Ногаро, Італія), що спеціалізується на виробництві гарячекатаного товстого листа. Комерційне виробництво стартувало після завершення випробувань якості в кінці березня цього року, повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, товстолистовий прокат Метінвесту застосовується в суднобудуванні, вітроенергетиці, мостобудуванні, важкому машинобудуванні. Дробоструйна обробка та грунтування листів проводиться для очищення та захисту поверхні від механічних пошкоджень і атмосферної корозії, після чого вироби відправляють на подальшу переробку.

Установка власної лінії дробоструминної обробки – частина стратегії Метінвесту переорієнтації продажів в сегменти з підвищеною доданою вартістю на європейському ринку і розширення сервісу для партнерів.

Високотехнологічне обладнання відповідає найбільш жорстким екологічним стандартам, що застосовуються в регіоні.

За даними прес-служби, товстолистовий прокат Trametal буде поставлятися на ринки Італії, Німеччини та інших європейських країн, а в перспективі – і на Близький Схід.

"Я пишаюся цим проектом і вважаю, що він дозволить нам стати ближчими до партнерів і разом створювати додану вартість продукції. Висока якість прокату, ефективний та оперативний сервіс – це не тільки запорука взаємовигідного співробітництва, але і головна умова успішної діяльності постачальника в умовах поточної турбулентності ринку. Ми не зупиняємося на досягнутому і працюємо над новими рішеннями для наших клієнтів", - заявив генеральний директор Metinvest Western Europe Роберто Ре.