ua en ru

Метінвест виділив на реалізацію екологічних проектів в 2014 р близько 1 млрд грн

Компанія Метінвест готова в 2014 році реалізувати операційні та стратегічні екологічні проекти із загальним бюджетом близько 1 млрд грн. Про це повідомив начальник управління з охорони навколишнього середовища Групи Метінвест Владислав Білоус.

За його словами, компанія планомірно реалізує довгострокову програму свого розвитку під назвою "Технологічна стратегія".

"Ця програма включає в себе ряд інвестиційних проектів, які необхідно виконувати для підтримання ефективності та конкурентоспроможності бізнесу. На початку 2014 року пакет інвестиційних проектів був переглянутий, фінансування деяких проектів було скорочено з-за зниження довгострокового рейтингу України та кредитного рейтингу Метінвесту", - повідомив Білоус.

Однак, як зазначив еколог, незважаючи на скорочення фінансування компанія готова поточному році здійснити екологічні проекти із загальним бюджетом у розмірі 1 млрд грн.

Згідно з проектами, як розповів Білоус, на "Азовсталі" запланований розширений капітальний ремонт доменної печі №4 з реконструкцією системи знепилювання ливарного двору. На ММК ім. Ілліча планується завершення проектування та початок реалізації проекту реконструкції газоочисних систем аглофабрики, а також розробка проекту та реконструкції газоочистки конвертера №1. На "Запоріжсталі", в свою чергу, очікується запуск нової травильний лінії соляно-кислотним травленням в цеху холодної прокатки №1 і установка регенерації відпрацьованих травильних розчинів. Також заплановано запуск агломашини №2 з установкою сучасної системи газоочищення і реконструкція доменної печі №4 з оснащенням системою аспірації ливарного двору і підбункерного приміщення печі. На Північному Гзк у планах-модернізація газоочисної установки на обпалювальної машини Лургі-552В.

Також Білоус наголосив, що підприємства Групи Метінвест знаходяться під пильним екологічним контролем. "Тільки за минулий рік компанія пройшла 16 державних перевірок", - додав він.