ua en ru

Метінвест продовжує працювати незважаючи на складну ситуацію на Донбасі, - профспілка гірників

Гірничо-металургійна група "Метінвест" - одна з небагатьох великих компаній на Донбасі, яка продовжує працювати і сплачувати податкові відрахування до держбюджету України в умовах ведення бойових дій в Донецькій і Луганській областях. Про заявив журналістам голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"На сьогоднішній день ситуація на Донбасі продовжує залишатися вкрай важкою. З 136 шахт працює лише 46-47 шахт. Порядку 90 шахт не працює. Щомісячний дефіцит вугілля становить 3-3,5 млн т. Але, незважаючи на складності, великі кінцеві споживачі вугілля, в числі яких підприємства "Метінвесту", продовжують працювати хоча і не з повним завантаженням і платити податки до українського бюджету ", - повідомив Волинець.

Говорячи про Групу Метінвест, Михайло Волинець зазначив, що компанія зазнала суттєвих втрат в умовах воєнних дій на Донбасі. "Наскільки мені відомо ряд підприємств "Метінвесту" призупинили свою роботу - це стосується Авдіївського коксохіму, Єнакіївського метзаводу", - розповів він.

"Метінвест" об'єднує найбільші підприємства гірничо-металургійного комплексу України: Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча, "Азовсталь" і Єнакіївський меткомбінат, Авдіївський коксохімічний і Харцизький трубний заводи, а також Інгулецький, Північний і Центральний ГЗК, "Краснодонвугілля" і Комсомольське рудоуправління.
Підприємства "Метінвесту" є основними донорами міських бюджетів в регіонах присутності. За даними групи, за перше півріччя 2014 року "Метінвест" за чотирма ключовими податками і зборами (сплачений ПДВ, податок на прибуток, прибутковий податок, нарахування на фонд оплати праці) заплатив до бюджетів усіх рівнів 4,02 млрд грн. Всього за перше півріччя 2014 від "Метінвесту" до бюджетів усіх рівнів надійшло 6,2 млрд грн.