ua en ru

Метінвест зупинив роботу ЄМЗ і його макіївської філії через бойові дії

Метінвест зупинив роботу ЄМЗ і його макіївської філії через бойові дії

Група Метінвест прийняла рішення про зупинку Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ) та Макіївського філіалу ЄМЗ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Метінвесту.

"З-за безперервних бойових дій на Донбасі та фактичної відсутності залізничного сполучення в зоні АТО Група Метінвест прийняла рішення про зупинку Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ) - провідного світового виробника квадратної заготовки, і Макіївського філіалу ЄМЗ", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що останнім часом ЄМЗ мав серйозні проблеми з логістикою: залізниця не могла забезпечити постачання необхідної сировини та відвантаження готової продукції.

Крім того, із-за частих обстрілу виходять з ладу високовольтні ЛЕП, що призводить до поломок обладнання на заводі.

Черговий обстріл Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) групи Метінвест позбавив металургів коксу - необхідного у виробничому процесі сировини.

У Метінвесті підкреслили, що ЄМЗ був містоутворюючим підприємством. Зараз більшість співробітників ЄМЗ і його Макіївської філії (близько 7 тис. осіб) відправлені в простій, на заводах перебуває лише близько 10% працівників, що здійснюють у штатному технологічному режимі зупинку обладнання. Для завершення цього процесу на ЄМЗ знадобиться три доби.

У Метінвесті наголосили, що відновлення діяльності ЄМЗ буде залежати від подальшого розвитку подій в регіоні і, головним чином, забезпечення стабільності залізничного сполучення.

Зазначимо, раніше через обстріл бойовиками Маріуполя частково була зупинена робота меткомбінату "Азовсталь".

Нагадаємо, "Метінвест" в 2014 р. скоротив виробництво сталі на 26% - до 9,2 млн т.

Головним акціонером Метінвесту є група СКМ (71,25% акцій), що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову.