ua en ru

"Метінвест" в 2014-2015 роках інвестує в криворізькі ГЗК 5,1 млрд грн

"Метінвест" в 2014-2015 роках інвестує в криворізькі ГЗК 5,1 млрд грн Фото: "Метінвест"

Інвестиції будуть спрямовані на модернізацію Північного, Центрального та Інгулецького ГЗК

Група "Метінвест" у 2014-2015 роках планує інвестувати в розвиток Північного, Інгулецького та Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів 5,1 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Кошти будуть спрямовуватися на довгострокові проекти і технічне переозброєння комбінатів.

"Серед масштабних інвестиційних проектів Північного ГЗК - будівництво скельної циклічно-потокової технології в Первомайському кар'єрі вартістю 2,94 млрд гривень. Проект спрямований на подальший розвиток гірничих робіт. В березні 2016 року вводиться в експлуатацію перший пусковий комплекс. Другий пусковий комплекс планується здати в грудні 2016 року. На Центральному ГЗК основний обсяг інвестицій спрямований на відновлення та модернізацію гірничо-транспортного обладнання. У 2015 році на ці цілі планується виділити 335,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на Інгулецькому ГЗК почалося будівництво рудної циклічно-потокової технології в кар'єрі. Загальна вартість проекту становить 3,94 млрд грн. Завершення проекту заплановано на 2025 р.

Нагадаємо, Дніпродзержинський коксохімічний завод " (ДКХЗ), що належав акціонерам компанії Evraz, перейшов під управління групи компаній українського мільярдера Ріната Ахметова "Метінвест".