ua en ru

Металурги США поскаржилися на демпінг трубного імпорту з 9 країн, у тому числі з України

Імпорт нефтегазопромислових (OCTG) труб з дев'яти країн, що згадуються в клопотанні (у тому числі України), подвоївся за останні кілька років майже до 1,8 млн т, що склало близько 63% трубного ринку США в минулому році, згідно з даними Американського інституту заліза і сталі. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Країни, які продавали продукцію в США за цінами нижче собівартості або з дуже агресивною ціновою політикою, ймовірно, будуть стримані", - сказав аналітик Nomura Securities Курт Вудворт в Нью-Йорку.

"(У довгостроковій перспективі) однією з більш широких проблем стане те, що буде введено значну кількість нових потужностей в глобальному масштабі, особливо в Сполучених Штатах", - сказав він.

Також у написанні петиції брали участь Maverick Tube Corporation, Boomerang Tube, Energex Tube, підрозділ JMC Steel Group, Northwest Pipe Company, Tejas Tubular Products, Vallourec Star, LP Steel.

Металурги з США торік активізували зусилля проти зростання імпорту стали, тому що падіння світових цін на сталь спровокувало виробників, особливо в країнах, що розвиваються, більш агресивно збувати продукцію в США.

У березні сталеливарні компанії США закликали Конгрес і Білий дім вжити заходів проти імпорту сталі з Китаю через реформування торговельного законодавства.

Китай у травні запустив власне розслідування передбачуваного демпінгу сталевих безшовних труб компаніями з США, Європи та Японії. Міністерство торгівлі тоді не назвало підозрювані у демпінгу компанії.