ua en ru

Металурги повинні наполягати на антидемпінгових розслідуваннях недобросовісніх дій Китаю, - експерт

Металурги повинні наполягати на антидемпінгових розслідуваннях недобросовісніх дій Китаю, - експерт Фото: виробництво (ukrmetprom.org)
Автор: РБК-Украина

Українські металовиробники повинні вести власний моніторинг ринку, звертати увагу на зростання недружнього імпорту і своєчасно звертатися у Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства для проведення антидемпінгових розслідувань.

Про це заявив заступник директора ДП "Укрпромзовнішекспертиза" Сергій Поважнюк.

"Якщо вони (металурги, - ред.) побачать, що ввезення певної продукції різко зросло - треба звертатися в Мінекономторгу з проханням про антидемпінгове розслідування", - пояснив він.

В якості прикладу заступник директора "Укрпромзовнішекспертизи" привів кейс з веденням мит щодо імпорту китайського оцинкованого прокату.

"Тоді наші виробники самі побачили, що поставки значно збільшилися і звернулися в міністерство. В ході розслідування факти підтвердилися і були введені мита. Тобто, як члени СОТ ми повинні дотримуватися процедури торговельних розслідувань", - додав він.

За словами експерта, на час таких розслідувань дозволяється введення попередніх мит, і це дозволяє мінімізувати шкоду для національних виробників.