ua en ru

Металіст - Дніпро 2:5: Відео. Огляд матчу

У Харкові був зіграний один з центральних протистоянь в українському футболі між місцевим "Металістом" і дніпропетровським "Дніпром". Матч вийшов багатим на голи, але перемога гостей була більше "заслугою" самих харків'ян.

У Харкові був зіграний один з центральних протистоянь в українському футболі між місцевим "Металістом" і дніпропетровським "Дніпром". Матч вийшов багатим на голи, але перемога гостей була більше "заслугою" самих харків'ян.

Металіст - Дніпро 2:5
Голи:
Болбат, 65, Шав'єр, 90+5 - Гама, 14, 43, 63, Селезньов, 88, Коноплянка 90+3
Металіст: Шуст, Вільягра, Торсільері, Гуйє, Пшеничних, Краснопьоров (Болбат, 59), Кобін (Радченко, 85), Кулаков, Шав'єр, Ребенок (Гоменюк, 46), Жажа
Дніпро: Бойко, Федецький, Мазух, Дуглас, Стрініч, Канкава (Політило, 79), Кравченко, Гама, Шахов (Коноплянка, 63) Лучкевич, Калініч (Селезньов, 87)
Вилучення: Вільягра, 54

Матч розпочався досить мляво. Після дружньої появи на полі колишнього коуча "Металіста" Мирона Маркевича, який тепло привітався зі своїми колишніми колегами по роботі, розпочалася сама гра. І спочатку назвати її цікавою було дуже складно - команди більше боялися, ніж грали у футбол.

Але все змінив гол Бруно Гами - дніпряни перехопили м'яч в центрі поля, після чого Кравченко віддав пас на португальця. Бруно змістився в центр і точним ударом відправив м'яч у лівий нижній кут воріт Шуста, який майже зумів відбити.

Після цього "Металіст" побіг відіграватися, але "Дніпро" надійно грав в обороні, чого не можна сказати про захист "Металіста". Спочатку молодий Лучкевич замість удару віддав пас в нікуди, вже після того, як обіграв Шуста під час виходу один на один. Потім Бруно Гама повторив свій трюк зі зміщенням зліва в центр і ударом - штанга врятувала господарів. Але вже в наступній атаці Шусту довелося діставати м'яч з сітки - Гама знову ж повторив свій рух в центр і в цей раз відправив м'яч у правий нижній кут воріт.

Здавалося, що другий тайм повинен поміняти гру. Але після невеликої активності "Металіста" все звів нанівець Крістіан Вільягра, який грубо зупинив утікаючого від нього на побачення з Шустом Калініча, за що отримав пряму червону картку. І незабаром "Дніпро" забив третій. А точніше, це зробив неймовірний в цей вечір Гама, який цього разу пройшов через центр і після невеликого фінта катнув м'яч повз голкіпера.

І тут вже "Металісту" пощастило забити - на поле вийшов Болбат, який красивим ударом з лінії штрафного майданчика відправив м'яч у ліву "дев'ятку", після невдалого виносу після кутового.

Можна було сподіватися на відродження інтриги, але оборона "Металіста" грала жахливо. І лише сміливість і вміння Шуста врятували харків'ян від голу після рандеву з Калінічем. Незабаром на полі з'явилися Коноплянка і Селезньов, які і зробили четвертий гол "Дніпра". Перший розібрався із захисником на своєму фланзі і прострілив, а другий спокійно переправив м'яч у ворота.

У доданий час Коноплянка встиг ще й забити сам, доводячи, що травма залишилася в минулому і Гамі, який грав на його позиції, навіть після такої феєрії, буде важко конкурувати з головною українською зіркою. Женя обіграв захисника в штрафній і м'яко закрутив м'яч під дальню штангу.

Але й "Металіст" встиг забити ще раз. При чому, гол вийшов схожим на перший. Після кутового м'яч відкотився до Шав'єра, який ударом низом пробив Бойко.

Після цієї гри можна сміливо стверджувати про те, що нинішній "Металіст" просто класом нижче, ніж його суперник. І нехай бажання і амбіцій у харків'ян предостатньо, але в цьому сезоні утримати третє місце для них буде неймовірним подвигом.