ua en ru

На виборах мера буде другий тур, якщо жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів, - АПУ

На виборах мера буде другий тур, якщо жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів, - АПУ Фото: Віталій Ковальчук

Мерами міст більше не будуть ставати кандидати, які набирають 10-15% голосів

На виборах мера може бути другий тур, якщо жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Віталій Ковальчук, передає прес-служба АПУ у Twitter.

"Якщо під час голосування жоден кандидат не набирає 50% +1 - буде другий тур, - В. Ковальчук", - йдеться в повідомленні.

Також Ковальчук повідомив, що мерами міст більше не будуть ставати кандидати, які набирають 10-15%

"Більше не повторяться історії, коли мерами стають кандидати, яких підтримують лише 10-15% громади, - В. Ковальчук", - йдеться в повідомленні.

Так, за словами Ковальчука, в майбутньому, після виборів, можуть бути внесені зміни в законодавство і встановлено, що вибори мерів всіх міст будуть проводиться в два тури, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо у майбутньому, якщо буде необхідність і ми отримаємо відповідні пропозиції, я не виключаю, що ця мажоритарна система абсолютної більшості під час виборів міських голів буде впроваджена в усіх містах України. Згідно з новою редакцією закону про місцеві вибори, в два тури будуть проходити вибори мерів міст з кількістю виборців понад 90 тис.", - сказав Ковальчук.

Крім того, зазначається, що на майбутніх виборах буде протестована нова виборча система.

"На цих виборах буде "протестована" нова виборча система, яка раніше в Україні ніколи не застосовувалася, - В. Ковальчук", - додали в АПУ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори.