ua en ru

Місцеві вибори: зафіксовані підвезення виборців і спроби видати бюлетені без паспорта

Місцеві вибори: зафіксовані підвезення виборців і спроби видати бюлетені без паспорта Фото: місцеві вибори (facebook_com_Обєднання_Самопоміч)

Порушення зафіксовані в Сумській, Житомирській, Рівненській та інших областях

На виборах в об'єднані територіальні громади (ОТГ) зафіксовані підвезення виборців і спроби видати бюлетені без паспорта. Про це повідомляє прес-служба "Комітету виборців України".

"У Луганській області підвезення виборців зафіксована в Красноріченському ОТГ. Громадян привозили на ділянки автобусами від імені одного з кандидатів. Спостерігачі повідомили про цей факт поліцію. Представники правоохоронних органів склали відповідний протокол", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прпес-служби, в Херсонській області (Білозерська ОТГ) підвезення виборців супроводжувався конфліктною ситуацією. Так, група чоловіків, які представилися громадськими активістами, на легковому автомобілі зупинила автобус, який, за їхніми словами, підвозив виборців на дільниці.

"В результаті між ними виникла словесна перепалка, в ході якої одна з пасажирок автобуса вдарила особу, яка представилась журналістом. Потерпілий викликав поліцію і був складений акт про напад на журналіста", - розповіли в комітеті.

У свою чергу, спостерігачі громадської організації "Опора" зафіксували спроби видати виборцям бюлетень без пред'явлення паспорта.

За даними спостерігачів, такі випадки були станом на 12:00 зафіксовано на 7,4% ДВК, де проходить голосування (зокрема в Сумській, Житомирській областях), а станом на 14:00 вони задокументували спробу отримати таким чином бюлетень в Рівненській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Рівненській області поліція перевіряє інформацію про підкуп виборців на місцевих виборах в ОТГ.