ua en ru

Місцеві вибори: зафіксовано низький рівень звітності про витрати на агітацію

Місцеві вибори: зафіксовано низький рівень звітності про витрати на агітацію Фото: Ольга Айвазовська (УНІАН)

Фінзвіти про витрачання коштів здали лише 1% кандидатів у депутати

Під час місцевих виборів зафіксовано низький рівень звітності про витрати на агітацію. Про це під час прес-конференції щодо проміжного звіту за результатами спостереження на перших місцевих виборах заявила координатор виборчих і парламентських програм ГО "ОПОРА" Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фінансування виборів відбувається тіньовим способом. З 25 об'єднаних територіальних громад (ОТО) в 12 жодна партія не здала звіти про витрачання коштів на агітацію. Лише 1% кандидатів у депутати сільських і селищних рад подав у Територіальні виборчі комісії (ТВК) проміжні фінансові звіти", - заявила Айвазовська.

За її словами, лише 16,4% кандидатів на посади сільських, селищних, міських голів виконали вимоги закону щодо подання звіту.

"45% кандидатів на посаду місцевих голів не повідомили ТВК про відкриття рахунку виборчого фонду, що унеможливлює належний контроль", - резюмувала Айвазовська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час кампанії напередодні виборів в ОТГ, які відбудуться 29 жовтня, було зафіксовано 2 випадки прямого підкупу виборців.