ua en ru

Місцева влада не використала у 2011 р. 31,7 млн грн субвенцій на розвиток двох областей, - Рахункова палата

Субвенції, виділені 2011 року з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів із соціально-економічного розвитку Дніпропетровської та Запорізької областей, використані недостатньо ефективно, констатувала колегія Рахункової палати. За висновками аудиторів, органи місцевої влади не реалізували усіх можливостей від наданої у 2011 році державної підтримки на соціально-економічний розвиток регіонів. Внаслідок цього не використані та повернені до державного бюджету 31,7 млн грн (9,3% від загального обсягу спрямованих субвенцій), а 115 млн грн (34%) витрачені неефективно. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Аудитом встановлені позитивні зрушення у газо- і водопостачанні низки населених пунктів Дніпропетровської та Запорізької областей. Разом з тим, через непослідовні та неефективні управлінські рішення обласних, окремих районних держадміністрацій та виконавчих органів місцевих рад цих областей не завершено заплановані роботи на 27 соціально важливих для регіонів пускових об'єктах, хоча їхнє фінансування з державного бюджету здійснене у повному обсязі, повідомляє прес-служба.

Зокрема, недобудовані радіологічне відділення Дніпропетровського клінічного онкологічного центру, лікувальний корпус Запорізької обласної дитячої лікарні, не реконструйована аварійна будівля Михайлівської загальноосвітньої школи, в якій навчаються діти трьох сіл (Дніпропетровська область). Протягом чотирьох років не вдається відбудувати приміщення для Запорізького обласного протитуберкульозного клінічного диспансеру.

Нагадаємо, як раніше заявляла Рахункова палата, при реалізації програми "Питна вода" 48 млн грн використано з порушенням законів.