ua en ru

В місцеві ради, крім партій з ВР, можуть пройти радикали і господарники, - експерт

Крім парламентських партій на місцевих виборах у 2015 році успіх будуть мати політичні сили, представники яких будуть використовувати ультрариторику, будуть намагатися завоювати симпатії виборця гречкою, а також господарники на місцях. Таку думку висловив політичний експерт Андрій Золотарьов.

Зокрема, він назвав три основних типи політичних сил, крім представлених у Верховній Раді, які, на його думку, подолають прохідний бар'єр.

"З одного боку, це політики радикального спрямування, які будуть пропонувати прості способи вирішення проблем, спекулювати на темі війни і миру. До них можна віднести "Укроп" Коломойського, "Партію простих людей" Капліна і Льовочкіна і ще кілька тих, які щойно створені. Сюди ж можна віднести політиків, які будуть робити ставку на підкуп виборців - це "гречкосії". Вони представлені в більшості партій, де подібна агітація є альтернативою реальним справам. І, з іншого боку, це господарники, яких знають на місцях, і які будуть використовувати головним аргументом свій досвід. Це міські голови та керівники. Найбільше таких представлено в новій силі "Наш край", - сказав Золотарьов.

За його словами, щоб перемогти всі зазначені політичні сили повинні спиратися на відомих місцевих представників.

"Сьогодні ми бачимо тенденцію, про яку мало хто говорить: якщо взяти рейтинги політиків всеукраїнського масштабу, то на конкретних територіях зазвичай регіональні політики мають більш високий рейтинг за рахунок багажу реальних справ, їм довіряють більше, ніж всеукраїнським політикам. І відповідно політична сила, яка буде спиратися на них більше, здатна досить легко подолати 5-відсотковий бар'єр ", - зазначив Золотарьов.