ua en ru

На місці катастрофи Boeing 777 в Грабово влаштували мітинг з прапорами ДНР

На місці катастрофи Boeing 777 в Грабово влаштували мітинг з прапорами ДНР Фото: у Грабово пройшов мітинг у річницю авіакатастрофи

Місцеві жителі звинувачують українську владу в трагедії

Неподалік від місця аварії Boeing 777 в селі Грабово Донецької області в річницю катастрофи влаштували мітинг з прапорами так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), передає Hromadske.tv.

У селищі Грабово Донецької області, яке зараз знаходиться під контролем бойовиків, місцеві жителі прийшли вшанувати пам'ять загиблих в авіакатастрофі Boeing 777. Захід проходить біля меморіалу поблизу місця падіння літака.

Люди тримають прапори самопроголошеної ДНР і транспаранти з написом "Київ, припини стріляти" і "Вас вбили і нас продовжують вбивати".

Також багато принесли на мітинг прапори держав, звідки були загиблі пасажири. При цьому один з жителів тримає прапор Польщі, переплутавши його з прапором Індонезії.

Як повідомляється, місцеві жителі охоче дають інтерв'ю російським телеканалам і звинувачують у трагедії українську владу.

На місце трагедії жителі принесли квіти і дитячі іграшки, в місцевій церкві служать молебень.

Поруч із заходом з нагоди річниці аварії Boeing 777 знаходиться багато озброєних людей, які кажуть, що стежать за порядком. Також неподалік чергує швидка допомога.

Нагадаємо, сьогодні в Києві пройшла акція, приурочена до річниці трагедії Boeing 777. Під посольством Нідерландів депутати Верховної Ради і дипломати вшанували пам'ять жертв катастрофи хвилиною мовчання та поклали квіти під стінами посольства.

Сьогодні виповнюється рівно рік з тих пір, як літак Boeing-777 був збитий в районі села Грабово на сході Донецької області України.

Тоді загинули всі 298 осіб (283 пасажири і 15 членів екіпажу), що знаходилися на борту авіалайнера. Більшість загиблих були громадянами Нідерландів (192 особи). Також загинули громадяни Малайзії, Австралії, Індонезії, Великобританії, Бельгії, Німеччини, Філіппін, Канади та Нової Зеландії.