ua en ru

З місця вибуху складу в Чернігівській області евакуйовано близько 10 тис. осіб

З місця вибуху складу в Чернігівській області евакуйовано близько 10 тис. осіб Ілюстративне фото (УНІАН)

До місця подій було направлено підрозділи ДСНС, Нацполіції та Нацгвардії

Державна служба по надзвичайним ситуаціям (ДСНС) повідомила, що з місця вибуху 6-го Арсеналу поблизу міста Ічня Чернігівської області евакуйовано близько 10 тис. осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДСНС.

В ДСНС повідомили, що територія 6-го Арсеналу становить близько 682 гектарів, з яких 402 гектари являються технічною територією.

"Організовано евакуацію населення з зони можливого ураження. До евакуації залучено автотранспорт. Евакуйовано близько 10 тис. осіб", - повідомили в службі.

Також повідомляється, що з 4:22 було закрито повітряний простір у радіусі 22 км, а також призупинено рух залізничного й автомобільного руху. По тривозі було підняті підрозділи ДСНС, Нацполіції та Нацгвардії.

"До місця події направлено 220 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 чоловік та 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з м. Києва та Київської області кількістю 150 осіб та Нацгвардії - 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події", - повідомляє ДСНС.

Нагадаємо, в Чернігівській області вибухнув склад боєприпасів. Генеальний штаб Збройних сил України підтвердив інформацію.