ua en ru

Мессі побив ще один бомбардирський рекорд Герда Мюллера

Мессі побив ще один бомбардирський рекорд Герда Мюллера Фото: Мессі і Суарес в матчі проти "Реала Сосьєдад" (twitter.com/FCBarcelona)

На рахунку аргентинця 366 точних ударів у Прімері

Нападаючий каталонської "Барселони" Ліонель Мессі побив рекорд екс-гравця мюнхенської "Баварії" Герда Мюллера за кількістю м'ячів в одному з п'яти європейських топ-чемпіонатів за один клуб. Про це повідомляється на сайті УЄФА.

Аргентинець відзначився в матчі 19 туру чемпіонату Іспанії проти "Реала Сосьєдад" (4:2). Цей м'яч став для 30-річного форварда 366 в 401 грі у складі "Барселони" в турнірі. На рахунку Мюллера, який захищав кольори "Баварії" з 1964 по 1979 рік, 365 голів в 427 матчах чемпіонату Німеччини.

Мессі побив ще один бомбардирський рекорд Герда Мюллера

Раніше в грудні Мессі обійшов Мюллера по голам за один клуб з європейських топ-ліг з урахуванням всіх турнірів, забивши свій 526 м'яч за "синьо-гранатових". У 2012 році Ліонель побив рекорд Мюллера за голами за календарний рік.

У нинішньому сезоні Мессі забив 17 м'ячів і віддав 10 гольових передач в 19 матчах Прімери. Це п'ята поспіль перемога "Барселони", яка лідирує в турнірну таблиці. "Реал Сосьєдад" йде на 15 сходинці.