ua en ru

Мессенджер Telegram планує створити власну криптовалюту

Мессенджер Telegram планує створити власну криптовалюту Фото: Telegram (flickr.com Desiree Catani)

Нова криптовалюта називатиметься Gram

Мессенджер Telegram планує створити власну блокчейн-платформу і криптовалюту. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє портал TechCrunch.

Зазначено, що платформа отримає назву Telegram Open Network (TON), а криптовалюта буде називатися Gram.

За даними порталу, для випуску власної криптовалюти компанія проведе ICO. Telegram намір залучити 500 млн доларів на касах токенів, тобто в рамках всього ICO компанія може залучити від 3 млрд до 5 млрд доларів.

Саме ICO планується провести в березні цього року. Очікується, що блокчейн-платформа TON дозволить убезпечити всі платежі між користувачами Telegram.

Повідомляється, що, крім віртуальних валют, користувачі також зможуть через свій електронний гаманець у Telegram переводити і звичайні гроші. Електронний гаманець може бути запущений у четвертому кварталі 2018 року. Також планується, що через платформу зможуть працювати сервіси від сторонніх розробників і боти - для цього у другому кварталі 2019 року буде запущений TON Services.

У документах, що описують деталі проекту (так званий white paper) говориться, що для продажу інвесторам будуть доступні 44% валюти Gram. Ще 4% залишаться у володінні команди Telegram на чотири роки. При цьому наголошується, що щонайменше 52% всієї видобутої криптовалюти залишиться у компанії, щоб уникнути спекуляцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) розраховує запустити торги паперами п'яти індексних фондів (ETF) на основі ф'ючерсних контрактів на біткоіни (Bitcoin).