ua en ru

Мери ще дев'яти міст приєдналися до партії "Наш край"

Ще дев'ять мерів міст з шести областей України заявили, що підуть на місцеві вибори від партії "Наш Край", яка об'єднала регіональних лідерів. Спільну заяву вони оприлюднили на прес-конференції у вівторок, передає прес-служба партії.

Зокрема до "Нашого краю" приєдналися три міських голови з Вінниччини: Ладижина - Валерій Коломєйцев, Козятина - Олександр Гвелесіані, Ямполя - Олександр Кульбаба, а також мер закарпатського Тячіва - Іван Ковач, Ржищева Київської області - Микола Спичак, Новомиргорода Кіровоградської області - Яків Немировський, в.о. міського голови м.Щастя Луганської області - Олександр Богиня, а також мер міста Первомайськ, що на Миколаївщині - Людмила Дромашко.

За словами міського голови Козятина Олександра Гвелесіані, маленькі міста кожного року стикаються з проблемами нестачі субвенцій з державного бюджету.

"Через це з року в рік медики та освітяни на місцях змушені чекати зарплати місяцями. Через це повністю паралізовані роботи з благоустрою - ремонти тротуарів, дахів, доріг, дитячих садків", - зазначив він.

Його колега з Ржищева Микола Спичак додав, що реформа з децентралізації може вирішити ці проблеми лише частково.

"Всі позитивні зміни в нашій країні можуть бути зведені нанівець, якщо до влади прийдуть люди, які далекі від розуміння проблематики маленьких міст та містечок. Тому я приєднуюся до сили, яка розуміється на місцевій проблематиці, та захищає інтереси рідного краю. Я приєднуюся до "Нашого краю", - зазначив міський голова.

Нагадаємо, 30 липня, в Києві була презентована нова політична сила "Наш край", яка, за словами її лідерів, представлятиме інтереси регіонів. Про своє бажання приєднатися до партії вже заявили низка мерів і регіональних лідерів. Процес приєднання триває.