ua en ru

Запобіжний захід судді Кицюку розглянуть у Вінниці, а Вовка - в Києві, - прокуратура

У п'ятницю, 6 березня, Вінницький міський суд розгляне клопотання слідчих столичної прокуратури про обрання запобіжного заходу двом суддям Печерського райсуду р. Києва - Оксані Царевич і Віктору Кицюку, а судді Сергію Вовку запобіжний захід обрано в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

Обидва судові засідання пройдуть під головуванням судді Олійник: по Царевич - в 11.30, за Кицюку - о 15.30. У своїх клопотаннях прокуратура буде наполягати на арешт суддів.

Запобіжний захід для судді Сергія Вовка буде обиратися в Голосіївському суді за місцем знаходження органу досудового розслідування по вул. Антоновича, 114. Час засідання поки невідомо.

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев пояснив, чому запобіжний захід буде обиратися для двох суддів не в Києві. За його словами, Генеральний прокурор вправі визначити будь-який орган досудового розслідування, якщо на це є підстава.

"В даному випадку підстава одна - це суддівська "корпоративна етика" у районних судах міста Києва. Суди Києва не погоджували нам ніяких клопотань. Тому Генеральний прокурор доручив розслідування цього виробництва міжрегіональній групі слідчих, до складу якої входять слідчі прокуратури Вінницької області. Це його право", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, в середу, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Судді Царевич і Кицюк підозрюються у винесенні завідомо неправосудних рішень у справах про адміністративне правопорушення щодо активістів "Автомайдану" і в інших справах. Суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк підозрюється у прийнятті завідомо неправосудного рішення по цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна. Його дії кваліфікуються за ч. 2 ст. 375 КК України.