ua en ru

У МЕРТ заявили про проблеми з транзитом українських вантажівок у РФ

У МЕРТ заявили про проблеми з транзитом українських вантажівок у РФ Фото: українські фури "застрягли" в Росії

Численні звернення щодо затримання вантажів надходять від експортерів

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі розповіли про наявність проблем із транзитом українських вантажівок на території Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Останнім часом до Мінекономрозвитку надходять численні звернення від експортерів щодо затримання вантажів, які слідують із України транзитом через територію РФ до третіх країн, а саме Азербайджану та Грузії", - йдеться в повідомленні.


У зв’язку з цим МЕРТ рекомендує експортерам, які зіткнулися з такою ситуацією, направляти на гарячу лінію міністерства матеріали від офіційних органів РФ "щодо відмови у здійсненні транзиту територією Росії з визначенням дій, які були вже здійснені для вирішення ситуації, що склалася з затримкою транзитного вантажу".

"Водночас Мінекономрозвитку звертається з проханням до експортерів, які здійснюють транзит товарів через територію РФ до третіх країн, взяти до уваги інформацію стосовно наявності таких перешкод", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше в Мінінфраструктури повідомляли, що транзит українських вантажівок територією РФ у 5,5 разів більший за транзит російських фур через Україну.