ua en ru

У МЕРТ розповіли про заходи по детінізації української економіки

У МЕРТ розповіли про заходи по детінізації української економіки Фото: глава МЕРТ Степан Кубів

Зокрема, наголошується, що було проведено близько 1,3 тис. заходів

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі розповіли про заходи, проведені з метою детінізації української економіки. Про це йдеться у звіті, підготовленому МЕРТ.

Зокрема, наголошується, що було проведено близько 1,3 тис. заходів (числі 871 планових та 382 позапланових ревізій та перевірок).

"Протягом січня-червня 2016 на близько 1,1 тис. підприємств, установ та організацій усіх форм власності виявлено порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 1,6 млрд гривень; з них при використанні державних ресурсів на суму майже 1,3 млрд гривень, комунальних ресурсів - на суму 286,7 млн. гривень", - йдеться в повідомленні.

Також виявлені порушення у використанні бюджетних ресурсів на суму 615 млн гривень, з яких понад 370 млн - кошти держбюджету.

Серед найбільш поширених порушень: реалізація суб'єктами господарювання товарів, робіт або послуг безоплатно або за заниженими цінами; ненарахування і неперерахування державними і комунальними підприємствами частини прибутку до бюджету; незаконні видатки внаслідок оплати завищеної вартості виконаних робіт та/або послуг; проведення незаконних (зайвих) виплат по заробітній платі; нецільові витрати та інше

Нагадаємо, МЕРТ ініціює реформу концесійного законодавства.