ua en ru

МЕРТ намагається вивести торгівлю зброєю з публічних держзакупівель, - розслідування

МЕРТ намагається вивести торгівлю зброєю з публічних держзакупівель, - розслідування Фото: МЕРТ (РБК-Україна)

Відповідний законопроект розглядався сьогодні урядовим комітетом

У Мінекономрозвитку пропонують вивести з-під дії закону "Про публічні закупівлі" всю сферу, пов'язану з торгівлею зброєю. Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Зазначається, що відповідний пункт закону пропонується вилучити законопроектом, який 24 жовтня виносився на розгляд урядового комітету під головуванням першого віце-прем'єр-міністра економрозвитку Степана Кубіва.

Йдеться про виключення абзацу 12 пункту 4 частини першої закону "Про публічні закупівлі", згідно з яким, під дію закону зараз віднесено "розробка, виготовлення, реалізація, ремонт, модернізація та утилізація озброєння, військової техніки, військової зброї і боєприпасів до нього, організація, координація, а також безпосереднє поставки товарів, виконання робіт та надання послуг на виконання державного оборонного замовлення".

Директор урядового Департаменту фінансового та економічного розвитку Валентина Ящук зажадала внести в пояснювальну записку до нового законопроекту обгрунтування такого рішення.

Видання також повідомляє, що пояснювальна записка до законопроекту і порівняльна таблиця були підписані 19 вересня 2017 виконуючим обов'язки міністра економічного розвитку і торгівлі Максимом Нефьодовим.

При цьому в ній немає ніяких згадок і обгрунтувань виключення оборонопромислових підприємств з закупівельного закону.

Нагадаємо, Prozorro заблокувала тендери ГФС на суму 508,2 млн гривень.