ua en ru

МЕРТ прогнозує зростання промвиробництва на 2% в I півріччі

МЕРТ прогнозує зростання промвиробництва на 2% в I півріччі Фото: МЕРТ очікує зростання промвиробництва в січні-червні

У лютому показник вже виріс на 7,6%

Зростання обсягу промислового виробництва в Україні в січні - червні 2016 року складе близько 2%, прогнозує Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ). Інформація про це розміщена на сайті міністерства.

За даними МЕРТ, в лютому 2016 року вперше за останні 42 місяці промисловість України продемонструвала зростання - на 7,6% в порівнянні з лютим 2015 року. З коригуванням на ефект календарних днів зростання склало 4,9%. У січні - лютому поточного року зростання склало 2,9%, в порівнянні з показником за аналогічний період 2015 року.

В числі факторів, які вплинули на зростання - активізація діяльності в східному регіоні країни, зростання цін на світових товарних ринках, поліпшення економічної ситуації в основних торгових партнерів, а також зростання внутрішнього попиту на інвестиційну продукцію.

У міністерства також відзначають, що в першому півріччі поточного року основними ризиками для промислового виробництва в Україні будуть поновлення активних військових дій на сході країни, поглиблення падіння цін на світових товарних ринках, посилення інфляційних процесів в умовах зростання негативних очікувань, розширення торговельних обмежень з боку РФ

Нагадаємо, раніше МЕРТ повідомляв про те, що в процесі проведення конкурсів на посади керівників держкомпаній міністерство стикається з блокуванням конкурсів через суди колишніми керівниками.