ua en ru

У МЕРТ очікують на стабільне зростання економіки протягом наступних 3 років

У МЕРТ очікують на стабільне зростання економіки протягом наступних 3 років Фото: Юлія Ковалів

Економічний блок реформ включає кілька напрямків

Українська економіка має стабільно зростати протягом поточного і трьох наступних років. Про це 26 травня під час брифінгу за підсумками Національної ради реформ заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, передає кореспондент РБК-Україна.

"У порівнянні з минулим роком, коли наша економіка впала майже на 10%, вже цього року ми очікуємо зростання, як і очікуємо стабільне зростання протягом наступних 3 років",- заявила Ковалів, зазначивши, що відтак основним завданням уряду є закладення фундаменту для змін у ключових для економіки секторах, а також забезпечення фінансової та макроекономічної стабільності.


"Щодо економічного блоку реформ, то це кілька напрямків: у першу чергу, це макроекономічна стабілізація, яка у першу чергу пов'язана з жорсткою фінансовою консолідацією, тобто нерозбалансуванням бюджету... також це продовження і більш активне впровадження дерегуляції та зміна регулювання усіх ринків для покращення бізнес клімату у країні",- додала Ковалів.

Також, за словами заступника міністра, серед пріорітетів, які ставить перед собою уряд, реформа ДФС, митниці, енергетичного сектору та адміністрування податків.

"Що не менш важливо, це прозора і масштабна приватизація та реформа великого сектору державних підприємств",- сказала Ковалів.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України прогнозує зростання економіки не менше ніж на 4% в 2017 році.