ua en ru

МЕРТ: нових керівників шістьох стратегічних держпідприємств призначать за 2 тижні

МЕРТ: нових керівників шістьох стратегічних держпідприємств призначать за 2 тижні Фото: Юлія Ковалів

Будуть призначені керівники "Укренерго", "Центренерго", "Укрзалізниці", "Укрспирту" "Укрпошти" і "Електроважмашу"

Через два тижні будуть призначені нові керівники 6-ти стратегічних державних підприємств. Про це повідомила заступник міністр економічно про розвитку Юлія Ковалів на засіданні Кабінету міністрів України в середу 6 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"В період тижня-два один кандидат буде рекомендований до призначення. По цих шести компаніям: "Росукренерго", "Центренерго", "Укрзалізниця", "Укрспирт " "Укрпошта" і"Електроважмаш", - повідомила Ковалів.


"Від 3 до 5 найсильніших кандидатів будуть представлені на розгляд комітету",- додала Ковалів.

"Зараз у нас відкриті і проходять співбесіди з кандидатами на 6 стратегічних державних підприємств. Ми очікуємо, що період співбесіди зі всіма претендентами, які подалися на конкурс завершиться через тиждень-два", - сказала вона.

Вона додала, що співбесіди з кандидатами на посади проводилися Міністерством економічного розвитку з залученням кадрових агентств.

При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що конкурси можуть бути зірвані через подання позовів до суду.

"Ми маємо попередню інформацію, що всі ці конкурси будуть торпедовані позовами", – повідомив він.

У свою чергу Арсеній Яценюк зазначив, що вартість такого судового рішення становить близько 50 тис. доларів, тому їх "штампують".

Прем'єр також доручив Мін'юсту у разі ухвалення суддями подібних рішень ініціювати їх переатестацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціює скорочення переліку підприємств, що не підлягають приватизації.