ua en ru

МЕРТ направило Молдові пропозиції щодо врегулювання торговельних квот

МЕРТ направило Молдові пропозиції щодо врегулювання торговельних квот Фото: МЕРТ направило Молдові статистичні матеріали

Україна і Молдова домовилися активно продовжувати двосторонню співпрацю

Міністерство економічного розвитку направило молдавській стороні статистичні матеріали, а також пропозиції щодо врегулювання торговельних квот. Про це Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило у відповіді на запит РБК-Україна.

"Для вирішення питання обмежень українського експорту в Молдову за окремими видами продукції українська сторона вже підготувала і направила молдавській стороні статистичні матеріали, а також пропозиції щодо збільшення квот або їх скасування", - йдеться у відповіді на запит.

Також погоджено алгоритм подальших дій. Сторони домовилися максимально активно продовжувати спільний діалог по всіх проблемних питань двостороннього співробітництва.


Зазначимо, що молдавська сторона застосувала обмежувальні заходи щодо імпорту українських товарів з метою захисту внутрішнього ринку (Постанова Уряду Республіки Молдова від 06.05.2016 № 576 "Про введення торгових заходів щодо захисту внутрішнього ринку" - ред).

"Республіка Молдова застосувала квоти на безмитне ввезення товарів українського походження, зокрема на м'ясо-молочні продукти і цемент. В даний час проводиться робота з оцінки збитків", - повідомили в МЕРТ.

Разом з тим, було вирішено провести повну інвентаризацію двосторонніх відносин і активізувати діалог по всіх напрямках співробітництва

"...в першу чергу на міжвідомчому робочому рівні, а також налагодити ефективну так звану "горизонтальну" і "вертикальну" комунікацію, в тому числі на рівні експертів", - сказано в повідомленні.

Крім того, під час зустрічі з молдавськими представниками було прийнято рішення про відновлення співпраці після вирішення низки питань через роботу міжурядової українсько-молдавської комісії.

"Питання для винесення на розгляд Міжурядової українсько-молдавської комісії з питань торговельно-економічних зараз опрацьовується", - зазначили в МЕРТ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Молдова офіційно обмежила імпорт українських товарів.