ua en ru

МЕРТ має намір скоротити до 562 кількість адмінпослуг у 2016

МЕРТ має намір скоротити до 562 кількість адмінпослуг у 2016 Фото: заступник голови МЕРТ Юлія Клименко (YouTube /24 Канал)

Про це на прес-конференції 24 грудня в Києві заявила заступник глави МЕРТ - керівник апарату Юлія Клименко

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) планує до 2016 року скоротити кількість адміністративних послуг до 562. Про це в четвер 24 грудня на прес-конференції в Києві заявила заступник глави МЕРТ - керівник апарату Юлія Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одне з головних завдань на 2016 рік - стандартизація послуг, тобто зменшення до нормального кількості, в районі 600", - зазначила Клименко.За словами заступника міністра економіки, спочатку таких у реєстрі адмінпослуг було близько 160 тисяч, і протягом року МЕРТ вдалося зменшити їхню кількість до 562, подавши до парламенту для затвердження. Також Клименко додала, що передбачається вдосконалення процедури надання адмінпослуг.

"Зараз немає жодного оскарження процедури надання адмінпослуги. Потрібно посилити відповідальність посадових осіб за ненадання або незадовільне надання адмінпослуг, необхідна також максимальна децентралізація адмінпослуг", зазначила заступник глави МЕРТ.

За її словами, місцева влада має зрозуміти, що за Центр надання адмінпослуг (ЦНАП) та їхню якість відповідає тепер вона. "Адже з Києва не видно, наскільки якісно надаються послуги в райцентрі, наприклад, Тернопільської області", - сказала Клименко, зауваживши, що на сьогодні в Україні існують 662 ЦНАП.

Нагадаємо, раніше Мінекономрозвитку і торгівлі заявляло про намір скоротити кількість адміністративних послуг у шість разів.