ua en ru

МЕРТ має намір обговорити торгові обмеження з новим спецпредставником РФ

МЕРТ має намір обговорити торгові обмеження з новим спецпредставником РФ Фото: Микольська розповіла, як МЕРТ буде співпрацювати з новим спецпредставником РФ

Так планується обговорити нове обмеження щодо імпорту українських сільгоспкормів

Українська сторона працюватиме з російським новопризначеним спеціальним представником з розвитку торгово-економічних відносин з Україною Дмитром Лівановим передусім у сфері зняття раніше запроваджених РФ обмежень. Про це журналістам заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Його призначення не зупинить наш шлях у СОТ щодо ініціювання справ проти тих обмежень, які є", - заявила Микольська.


За її словами, сьогодні РФ ввела нове обмеження щодо імпорту українських сільськогосподарських кормів, як для свійських, так і домашніх тварин.

"Якщо пан новопризначений вийде на зв'язок, то спочатку ми напевне будемо говорити з ним про ці питання. Але треба розуміти, що у будь-якому випадку ці усі контакти будемо завжди проводити і проводили спільно з нашими колегами з МЗС… з державою-агресором… ми будемо працювати станом на тепер лише у такому режимі", - наголосила Микольська.

Нагадаємо, 20 серпня президент РФ Володимир Путін офіційно призначив Дмитра Ліванова спеціальним представником з розвитку торгово-економічних відносин з Україною.