ua en ru

Заходи 6-ї хвилі мобілізації триватимуть 60 днів, - військовий комісаріат

Заходи 6-ї хвилі мобілізації триватимуть 60 днів, - військовий комісаріат Фото: У Київському комісаріаті розповіли про хід шостої хвилі мобілізації

У Київському комісаріаті розповіли про хід шостої хвилі мобілізації

Заходи проведення шостої хвилі мобілізації триватимуть 60 днів, а призвані до лав армії під час шостої хвилі замінять військових, які потрапили до ЗСУ у третій черзі. Про це заявив військовий комісар Києва Володимир Кидонь сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У державі почалась шоста черга часткової мобілізації... Відправка почнеться тільки з 9-10 липня цього року. Зараз у нас ідуть підготовчі заходи, зараз ми викликаємо у військкомат, зараз ми проводимо медичні огляди, перевіряємо громадян. Зараз йде комплектування команд в себе у військкоматі на документах і таке інше", - заявив Кидонь.

Він повідомив, що мобілізованих в ході шостої хвилі мобілізації будуть відправляти у війська не раніше 9-10 липня.

За його словами, військовослужбовці, призвані до лав Збройних сил під час шостої хвилі мають замінити тих військових, які потрапили до армії у третій черзі.

"Категорії спеціальностей, які підлягають призову такі, як і були при першій, при другій, третій черзі. Тобто заміна третьої черги передбачає і танкістів, і артилеристів, і зв'язківців і піхотинців, кулеметників, гранатом низів, стрільців",- зазначив Кидонь.

При цьому у комісаріаті наразі не повідомляють, скільки військовослужбовців з Києва підпаде під шосту чергу мобілізації.

Нагадаємо, під час 6-ї хвилі мобілізації у Києві значно менше добровольців.