ua en ru

Меркель не чекає чудес від зустрічі "нормандської четвірки"

Меркель не чекає чудес від зустрічі "нормандської четвірки" Фото: Меркель не чекає чудес від завтрашньої зустрічі в Берліні

Канцлер не виключає введення нових санкцій проти Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не чекає чудес від зустрічі лідерів країн у "нормандському форматі" в Берліні, яка запланована на середу, 19 жовтня. Про це пише німецька Deutsche Welle.

Як пише видання, такий настрій Меркель стосується і українського конфлікту і війни в Сирії, зокрема, ситуації в Алеппо.

"Мабуть, від завтрашньої зустрічі не варто очікувати чудес. Але завжди необхідно говорити, навіть коли погляди настільки сильно відрізняються", - заявила вона.

Канцлер повідомила, що у зв'язку із загостренням ситуації в Сирії та на Донбасі не виключено, що ЄС введе чергові санкції проти Росії. При цьому Меркель підкреслила, що пріоритетним питанням у ході проведення зустрічі повиннно бути питання захисту мирного населення, яке мешкає на територіях обох конфліктів і страждає від військових дій.

"Однак пріоритет зараз має те, що ми спочатку повинні подивитися на те, як полегшити страждання людей", - сказала канцлер.

При цьому вона повідомила, що головною темою буде ситуація в Україні і питання підписання "дорожньої карти" реалізації мінських домовленостей, а сирійське питання в світлі великої кількості цивільних жертв бомбардувань російськими і сирійськими військово-повітряними силами, буде піднято на полях зустрічі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сказав, що не варто "завищувати очікування" від завтрашньої зустрічі "нормандської четвірки".