ua en ru

Меркель заявила, що проти перевиборів і готова до переговорів із СДПН

Меркель заявила, що проти перевиборів і готова до переговорів із СДПН Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Канцлер висловила жаль із приводу того, що коаліція "Ямайка" не буде сформована

Канцлер Німеччини Анґела Меркель 25 листопада 2017 року висловилася проти перевиборів до Бундестагу після провалу попередніх консультацій про коаліцію "Ямайка". Вона вважає "цілковито неправильним" просити виборців повторно голосувати, передає DW.

Зазначено, що ця заява пролунала на з'їзді партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) у федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія. Канцлер висловила жаль із приводу того, що коаліція "Ямайка" не буде сформована, але додала, що слід думати про майбутнє.

Меркель наголосила, що християнські демократи "добре співпрацювали" з соціал-демократами у великій коаліції протягом попередніх років. Але слід говорити про те, що можна покращити, зазначила вона.

Лідер ХДС також позитивно відгукнулася про майбутні переговори з очільниками Християнсько-соціального союзу Горстом Зеегофером та Соціал-демократичної партії Німеччини Мартіном Шульцем, які ініціює президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

За словами Меркель, учасники зустрічі наступного тижня "ще раз обговорять, що може бути далі". Переговори мають відбутися наступного четверга. Канцлер ФРН заявила, що готова до них, і підкреслила, що перемовини слід проводити на основі взаємоповаги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель готова йти з консервативними християнськими демократами ("Християнсько-демократичний союз") на нові вибори.