ua en ru

Меркель заявила про підтримку ФРН військової операції Заходу в Сирії

Меркель заявила про підтримку ФРН військової операції Заходу в Сирії Фото: Ангела Меркель (president.gov.ua)

Військова операція була вимушеною і співмірною для дотримання заборони застосування хімзброї

Уряд Німеччини підтримує дії США, Великобританії та Франції, які в ніч на 14 квітня 2018 року завдали ракетного удару по цілях у Сирії. Про це заявила канцлер ФРН Анґела Меркель у Берліні, передає DW.

За її словами, військова операція була вимушеною та співмірною задля дотримання міжнародної заборони застосування хімічної зброї та щоб утримати сирійський режим від подальших порушень (цієї заборони).

"Ми підтримуємо те, що наші американські, британські та французькі союзники як постійні члени Ради Безпеки ООН узяли таким чином на себе відповідальність", - додала очільниця німецького уряду.

Меркель наголосила, що авіаудари мали на меті "обмежити здатність Сирії до застосування хімічної зброї та утримати режим президента Сирії Башара Асада від порушень Конвенції про заборону хімічної зброї". За її словами, наявні дані свідчать про те, що саме режим Асада відповідальний за застосування хімзброї проти власного народу.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня США, Великобританія і Франція завдали ударів по сирійських військових об'єктах, що пов'язані з хімічною зброєю. Цілями ударів були науково-дослідний центр під Дамаском, склад хімічної зброї біля міста Хомс, а також розташований неподалік від складу командний пункт. Країни Заходу вдались до військового втручання, оскільки вважають сирійський уряд відповідальним за використання хімічної зброї тиждень тому.