ua en ru

Меркель не сумнівається, що Brexit буде доведений до кінця

Меркель не сумнівається, що Brexit буде доведений до кінця Ангела Меркель назвала причини Brexit

Однак Лондон зробить це лише тоді, коли країну очолить нова прем'єр-міністр

Процес виходу Великобританії з Європейського Союзу вже запущено і він буде доведений до кінця. Таку думку висловила у неділю, 10 липня, федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель в інтерв'ю телеканалу ZDF, передає DW.

"Як на мене, рішення ухвалено. Наступним кроком має стати те, що Великобританія подасть відповідну заявку. Я виходжу з того, що це станеться. Маючи справу з реальністю, цілком твердо виходжу з того, що ця заявка надійде", - сказала вона.


Утім, зробить Лондон це лише тоді, коли країну очолить нова прем'єр-міністр, упевнена Меркель. Але жодних переговорів про вихід зі складу ЄС до цього, за її словами, не буде.

Канцлер також заперечила, що до перемоги противників членства Великобританії в Євросоюзі на референдумі призвела політика заощадження в ЄС, яку проводить уряд у Берліні. На її думку, головним чинником невдоволення британців членством в Євросоюзі стало право на вільне пересування громадян та робочої сили. Саме на темі міграції, зокрема і всередині ЄС, часто робили акцент у своїй агітації прибічники Brexit.

Нагадаємо, раніше Меркель заявила, що прибулі в Німеччину біженці повинні поважати її закони і цінності.