ua en ru

Меркель вважає, що ЄС потрібні реформи і стратегія щодо Росії і Китаю

Меркель вважає, що ЄС потрібні реформи і стратегія щодо Росії і Китаю Фото: Ангела Меркель (flickr.com dirkvorderstrasse)

За словами Меркель, сильний ЄС в інтересах Німеччини

Європейскому союзу (ЄС) необхідні реформи і створення стратегії у відношенні Китаю та Російської Федерації (РФ). Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає видання "Грузія Online".

Меркель зазначила, що з точки зору Німеччини - "сильний Євросоюз в інтересах ФРН.

"І навпаки - Німеччині буде добре, поки Євросоюз функціонально буде сильним", - заявила вона.

Крім того, канцлер зазначила, що ЄС протягом минулих років був зайнятий дуже багатьма бюрократичними питаннями, а знайти загальноєвропейський консенсус щодо деяких проблем стає все складніше.

"Наприклад, облаштуванням внутрішнього ринку, іншими пріоритетами, в тому числі політикою оборонного дослідження. У нас немає єдиної стратегії щодо Китаю і Росії, тому знайти загальноєвропейську мову стає все складніше. Євросоюз повинен працювати саме з цієї точки зору", - додала канцлер ФРН.

Нагадаємо, раніше Меркель заявила, що Україна і Грузія мають найбільшу європейську перспективу, а Євросоюз протягом 10 років визначиться з кроками по їх інтеграції.

Меркель зазначила, що Грузія разом з Україною має найбільшу європейську перспективу, і політика Німеччини стосовно Східної Європи не є чимось новим. У той же час Європі може знадобитися до 10 років, щоб визначитися з подальшими кроками щодо України і Грузії.

Також Меркель заявляла, що Німеччина продовжує підтримувати територіальну цілісність Грузії і вимагає вивести російські війська з території країни. Вона зазначила, що на зустрічі з Путіним зафіксувала позицію і "у зв'язку з Україною". На її думку, питання Грузії і України треба розглядати в одному контексті".