ua en ru

Меркель: Росія за останні роки віддалилася від G7

Меркель: Росія за останні роки віддалилася від G7 Фото: Ангела Меркель

Росія залишається важливим партнером в інших "переговорних форматах"

Росія за останні роки зовсім не наблизилася до тих уявлень і цінностей, які поділяють країни Великої сімки (G7). Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у п'ятницю, 5 червня, в ексклюзивному інтерв'ю Deutsche Welle.

За словами Меркель, коли Росію брали до клубу провідних держав, були надії, що все-таки між державами буде більше спільного, особливо враховуючи зусилля у сфері оборони, зокрема, що стосується партнерства НАТО-Росія.

Однак, на думку канцлера, Росія залишається важливим партнером в інших переговорних форматах", як наприклад, "нормандський формат для врегулювання кризи в Україні, переговори у форматі "групи 5 плюс 1" щодо іранської ядерної програми.

Канцлер підкреслила важливість збереження формату Великої сімки, оскільки до цього клубу належать "демократичні країни, які поділяють спільні цінності".

Хоча, за словами Меркель, потрібен додатково і формат Великої двадцятки (G20), де представлені економічно потужні країни з різним суспільним устроєм.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав розглянути додаткові фінансові механізми для підтримки макроекономічної ситуації в Україні.