ua en ru

Меркель і Росс ініціюють відновлення переговорів щодо ЗВТ між США і ЄС

Меркель і Росс ініціюють відновлення переговорів щодо ЗВТ між США і ЄС Фото: Ангела Меркель актуалізувала питання TTIP (flickr.com)

У США висловили готовність до перемовин щодо TTIP

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і міністр торгівлі Сполучених Штатів Америки Уілбур Росс висловилися за відновлення переговорів між Європейським Союзом та США щодо створення Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP). Про це повідомляє DW.

Як заявила Меркель під час заходу Економічної ради Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у Берліні, без структурованих переговорів численні проблеми у сфері торгівлі не можуть бути розв'язані.

"І тому я виступаю за те, щоб ми знову відновили переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі, і при цьому спільно вирішили численні проблеми", - заявила Меркель.

Зазначено, що створення зони вільної торгівлі між ЄС та США підтримав також Росс, який не був присутній на заході, проте звернувся до присутніх за допомогою відеозв'язку.

"Ми, як основні торговельні партнери один для одного, повинні мати угоду про зону вільної торгівлі", - наголосив він.

Росс також додав, що між США та ЄС існує "порівняно невелика кількість" суперечок у сфері торгівлі, що є "добрим знаком для укладення такої угоди".

Як відомо, переговори Євросоюзу і США про укладення угоди TTIP тривали більше трьох років із 2013 року. Після приходу до влади в США Дональда Трампа переговорний процес заморозили.

Нагадаємо, під час зустрічі з Трампом у березні 2017 року Меркель висловилася за безумовне продовження переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом і США.