ua en ru

В уряді Німеччини заявили про втрату довіри до глави контррозвідки

В уряді Німеччини заявили про втрату довіри до глави контррозвідки Фото: Ханс-Георг Маасен (verfassungsschutz.de)

Такі заяви послідували після інтерв'ю Маасена газеті Bild

Керівник Федерального відомства по охороні конституції Німеччини Ханс-Георг Маасен втратив довіру після того, як він поставив під сумнів автентичність відеоматеріалів, що показують, як екстремісти переслідують іммігрантів вулицями міста. Про це заявив міністр фінансів ФРН Олаф Шольц, передає Reuters.

За словами Шольца, посадові особи, відповідальні за основні органи безпеки Німеччині, повинні бути поза всяких підозр.

"Будь-хто, що очолює одну із служб безпеки в нашій країні, повинен володіти повною довірою. Очевидно, що цієї довіри більше немає і що будуть наслідки", - сказав Шольц.

Зазначимо, такі заяви послідували за інтерв'ю Маасена газеті Bild, в якому той торкнувся заворушення в місті Хемніц. 26 серпня у місті проходив фестиваль, під час якого невідомі вбили 35-річного німця. За підозрою в причетності до нападу були затримані вихідці з Сирії та Іраку, що спровокувало мітинги проти мігрантів.

Однак Маасен заявив, що у служби, якою він керує, немає достовірної інформації про гоніння мігрантів в Хемніці. Маасен додав, що влада не може встановити автентичність відеозаписів, на яких нібито зафіксовані напади на мігрантів.

Нагадаємо, акції протесту почалися в Хемніці після вбивства на міському фестивалі в ніч на 26 серпня 35-річного чоловіка. Він помер від поранення в лікарні, підозрюваних заарештували.

Під час акцій протестів за і проти міграційної політики влади було затримано 300 осіб, під час заворушень постраждали 11 осіб. Зазначається, що сутички між різними групами сталися під час зборів партії "Альтернативи для Німеччини". Затриманих підозрюють у порушенні громадського порядку.