ua en ru

Меркель розраховує на тісне партнерство з Британією після Brexit

Меркель розраховує на тісне партнерство з Британією після Brexit Фото: Ангела Меркель (flickr.com dirkvorderstrasse)

Меркель заявила про необхідність створити нову основу відносин між Британією та ЄС після Brexit

Відносини Великобританії та Євросоюзу після Brexit повинні залишитися тісними і довірчими. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

За словами Меркель, Берлін не втрачає надії на впорядкований вихід Великобританії з Євросоюзу.

Як зазначає видання, до справжнього моменту на поступки пішли обидві сторони, і 90% договору вже узгоджені, підкреслюється в документі. На думку Меркель, сновним невирішеним питанням залишається проблема кордону між членом ЄС Ірландією і входить в Сполучене Королівство Північної Ірландією.

Також канцлер вважає, що необхідно створити нову основу відносин між Великобританією та ЄС після Brexit.

Разом з тим уряд ФРН готовий до всіх сценаріїв виходу Британії з блоку, в тому числі і найбільш жорсткого, при якому Лондон покине ЄС без підписання угоди.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія на переговорах по виходу Великобританії з ЄС запропонувала продовжити перехідний період. Голова Європейської ради Дональд Туск закликав керівництво Європейського союзу бути готовим до того, що Великобританія вийде зі складу ЄС до узгодження двосторонньої угоди. Він закликав керівництво Євросоюзу прикласти всі зусилля для досягнення угоди з Великобританією.