ua en ru

Меркель і Путін обговорили поновлення роботи СЦКК на Донбасі

Меркель і Путін обговорили поновлення роботи СЦКК на Донбасі Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Президент РФ поскаржився на "провокації української влади", що ускладнюють російським військовим виконання обов'язків

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися продовжити обговорення можливості відновлення повноцінної роботи Спільного центру контролю і координації припинення вогню і стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського президента.

"Лідери Росії та Німеччини погодилися продовжити обговорення відкритих питань, вирішення яких необхідне для відновлення повноцінної роботи СЦКК. Домовлено, що помічники лідерів двох країн додатково опрацюють умови, які зробили б можливим повернення російських офіцерів до складу цієї структури", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба російського президента також повідомила, що Путін поскаржився, що "українська влада довгий час шляхом різних обмежень і провокацій ускладнювала умови перебування російських військових і виконання ними своїх обов'язків".

Наголошується, що Меркель і Путін висловилися на користь швидкої реалізації ініціативи щодо взаємного обміну утримуваних осіб сторонами військових дій на Донбасі та підтримали оголошене контактною групою так зване різдвяне перемир'я.

Нагадаємо, учасники тристоронньої контактної групи домовилися про перемир'я на Донбасі з півночі 23 грудня 2017 року.