ua en ru

Меркель закликала Великобританію "позбутися ілюзій" щодо Brexit

Меркель закликала Великобританію "позбутися ілюзій" щодо Brexit Фото: канцлер ФРН Ангела Меркель

Після Brexit Великобританія не буде мати таких же прав, як держави-члени ЄС

У четвер, 27 квітня, канцлер ФРН Ангела Меркель закликала Великобританію "позбутися ілюзій", пов'язаних з виходом Великобританії з Європейського союзу, передає DW.

"Може, вони думають, що це само собою зрозуміло. Однак я змушена наголосити, оскільки у мене є відчуття, що у Великобританії деякі люди все ще плекають ілюзії на цей рахунок, - це безглузде марнування часу", - сказала Меркель.

Канцлер Німеччини підкреслює, що після Brexit Великобританія не буде мати таких же прав, як держави-члени Союзу. Також Меркель вважає, що питання багатомільярдних фінансових зобов'язань Великобританії мають бути вирішені на початку переговорів.

На думку канцлера Німеччини, ЄС має вирішити три фундаментальні питання, пов'язані з Brexit: домогтися гарантій прав громадян Німеччини та інших країн ЄС, які проживають на території Великобританії, мінімізувати шкоду Brexit для ЄС і зміцнити співробітництво решти 27 країн.

"Ми усвідомлюємо масштабність задачі та її складність. Ми добре підготовлені, проте треба зробити багато роботи", - підкреслила Меркель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вимоги Європейського союзу до Великобританії посилилися напередодні саміту Євросоюзу з питань виходу країни з ЄС (Brexit).