ua en ru

Меркель закликала боротися з правим екстремізмом

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала громадян країни проявити громадянську мужність в боротьбі з правим екстремізмом. У своєму щотижневому відеозверненні в Інтернеті вона сказала, що "для неправильних гасел не повинно бути місця".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель (на фото) закликала громадян країни проявити громадянську мужність в боротьбі з правим екстремізмом, передає Deutsche Welle. У своєму щотижневому відеозверненні в Інтернеті вона сказала, що "для неправильних гасел не повинно бути місця".

На думку канцлера, молодим людям, яким близькі погляди націонал-соціалістів, "необхідно надати можливість відмовитися від цієї ідеології".

Меркель збирається відвідати 20 серпня 2013 р. меморіал на території колишнього концентраційного табору Дахау. За її словами, вона зворушена тим, що її запросив туди голова Товариства в'язнів концтабору Дахау, що вижили, Макс Маннхаймер. Глава держави підкреслила, що відправляється до Дахау з "відчуттям сорому і збентеження". "Часи націонал-соціалізму - це найтемніший розділ німецької історії", - сказала канцлер ФРН.

Уряд і суспільство Німеччини серйозно ставляться до загрози, що походить від правих екстремістів, завірила Меркель. Так, у кримінальному праві ФРН існують чіткі розпорядження із цього приводу, в країні також діють програми підтримки тих, хто вирішив перервати контакти з ультраправими. Проте канцлер вважає ганебним той факт, що в Німеччині перед будівлями єврейських організацій вимушена чергувати поліція, оскільки існує небезпека їх осквернення ультраправими.

Нагадаємо, 15 серпня в Німеччині стартувала передвиборна кампанія нинішнього федерального канцлера Ангели Меркель. Першим заходом став мітинг в р. Зелігенштадт, на який зібралися близько 1 тис. осіб. На заході Меркель заявила, що зуміє провести Німеччину через кризу і забезпечити нації подальше процвітання.

У вересні в Німеччині відбудуться парламентські вибори, де Меркель спробує зберегти за собою пост голови уряду на третій термін. В даний час Християнсько-демократична партія, яку представляє Ангела Меркель, тримає упевнену перевагу над опозиційною Соціал-демократичною партією.

При цьому головний суперник Ангели Меркель на майбутніх парламентських виборах в Німеччині Пеєр Штайнбрюк звинуватив діючого канцлера в "однобокому підході" до вирішення європейських боргових проблем.