ua en ru

Меркель прибула до РФ для переговорів з Путіним щодо конфліктів в Україні та Сирії

Меркель прибула до РФ для переговорів з Путіним щодо конфліктів в Україні та Сирії Фото: Меркель прибула в Росію для переговорів з Путіним

Це другий візит канцлера Німеччини до Росії після анексії Криму у 2014 році

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула у вівторок, 2 травня, в Сочі, щоб зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним для переговорів, які, як очікується, стосуватимуться конфліктів на сході України і в Сирії, передає dpa.

Повідомляється, що це другий візит канцлера Німеччини до Росії після анексії Криму в 2014 році. Крім конфліктів в Україні та Сирії, зустріч політиків буде присвячена підготовці липневого саміту "Великої двадцятки" в Гамбурзі.

"Звичайно, є два питання, які обтяжують відносини", - заявив представник Меркель Штеффен Зайберт, маючи на увазі анексію Криму і участь Росії у сепаратистському конфлікті на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-президент Європейського парламенту, представник Вільної демократичної партії Німеччини Александер Граф Ламбсдорфф закликав канцлера ФРН Ангелу Меркель в ході переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним 2 травня в Сочі зайняти тверду і послідовну позицію щодо врегулювання конфлікту в Україні.